Biografie

Nina Iggy is een performance kunstenaar gevestigd in Groningen.
In 2016 is ze begonnen als theatermaker in samenwerking met diverse bedrijven: Cirque du soleil (Ibiza), The Lemontree & Co (Egypte), Nacho Cano (Ibiza) en ook Likeminds (Amsterdam) onder leiding van Caspar Nieuwenhuis.

In 2017 is Nina begonnen bij talentontwikkelingstraject Up North, waar ze meerdere producties ontwikkelde. Zo maakte ze de producties RAVE, Pornopop & Electrock, MAYDAY, A Trip Down Memory Lane, Stillabunt en SYMBIOTIC CELL DIVISION samen met scenograaf Jos jacob, componisten Bart Bruinsma en David Marcel de Jong en visual artist Wendy Eggen.

In 2022 start Nina met steun van Welcome To The Village, Club Guy & Roni, NNT, Jonge harten en Oerol met een meerjarig talentontwikkelingstraject bij Station Noord. Meer info: https://www.stationnoord.nl/

In haar performances werkt Nina met grote contrasten, zoals aantrekkingskracht en afstoting, comfort en ongemak. Ze speelt met de grenzen van het lichaam, de grens tussen schoonheid en horror en de emotionele wrijving tussen kwetsbaarheid, eenzaamheid en vervreemding. Daarnaast werkt ze met de grens tussen publiek en performer.Nina:

”Met mijn werk hoop ik de toeschouwer mee te nemen naar een droomwereld waar esthetiek en rauwe beelden elkaar versterken. Ik hoop een soepzooi te maken zodat het bestaande beeld wordt vertroebeld. Ik breek in op de waarneming en moedig aan een nieuw beeld te maken”.


”Het lichaam in relatie met zijn omgeving, dat is de essentie van mijn werk”. 

Het team

Stichting BIG FISH FACTORY– Nina is aangesloten als vaste artiest bij Big Fish Factory en werkt mee aan de ontwikkeling van deze stichting.
Big Fish Factory is een jonge agency voor uitdagende en experimenteel ingestelde kunst producties. Producties die zich kenmerken door het doorbreken van gewoonten. Waar de verbinding en het samenwerken tussen diverse kunstdisciplines centraal staat. Kunstenaars uit alle disciplines zijn welkom: van theatermakers tot componisten en van game-designers tot lassers.
Bart Bruinsma (artistiek leider/artiest), Myrthe Boshart (zakelijk leider/productieleider) en Nina Iggy (artiest) zijn de drijvende kracht achter de Big Fish Factory. Big Fish Factory biedt een netwerk op zowel nationaal als internationaal gebied. Voor meer informatie over Big Fish Factory: https://www.bigfishfactory.eu/