Nina Iggy

Nina Iggy is een multidisciplinair theatermaker gevestigd in Groningen. In 2016 is ze begonnen als theatermaker in samenwerking met diverse bedrijven: Cirque du soleil, The Lemontree & Co, Nacho Cano en ook Likeminds (Amsterdam) onder leiding van Caspar Nieuwenhuis.

Na The Factory bij Likeminds in Amsterdam (2017) is ze geselecteerd als Up North talent waar ze meerdere voorstellingen heeft gemaakt.

Momenteel maakt ze voorstellingen en projecten in samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines.
Naast haar werk als theatermaker werkt ze als trainingsacteur voor de Hanze Hogeschool (Academie voor verpleegkunde) en voor Arianthe acteurs & trainers.

In haar werk speelt Nina met de fysieke grenzen en emotionele wrijving tussen kwetsbaarheid, eenzaamheid en vervreemding. Ze werkt met een grensgebied tussen performance en beeldende kunst, comfort en ongemak. Ze misleid de toeschouwer en verkent de grenzen tussen kijker en performer.

Nina :
”Ik heb altijd een constante drang gehad om kunst te maken. In de loop der jaren begon het een belangrijke uitlaatklep te worden, een routine. Met mijn werk hoop ik voor opschudding
te zorgen, de blik te  openen en aanzet te geven tot nieuwe inzichten.
Ik hoop de kijker te verbinden, met het werk, met elkaar en misschien wel met weggestopte gedachten, emoties, angsten en verlangens.

Ik werk met een grensgebied tussen performance en beeldende kunst, comfort en ongemak. Ik misleid de toeschouwer en verken de grenzen tussen kijker en performer.
Misschien voel je je bij de hand genomen, in de ballen getrapt, verward, gestimuleerd of misschien alles tegelijkertijd.

Voor mij is kunst niet enkel een weerspiegeling van de samenleving, maar kan het ook richtinggevend zijn.”