SYMBIOTIC CELL DIVISIONSYMBIOTIC CELL DIVISION – 

‘’Er klinkt een waterdruppel en geknars, als het barsten van een ei of het lopen over kwetsbaar ijs. In het midden zie je een soort zenuwstelsel van haarfijne garen, druipende draden, gapende gaten, spinnen rag van lichamelijke sferen. Het roept iets vreemds op, iet onbekends, iets onaards. Een object, een vorm, een blob, alles is één, totdat het muteert, het groeit, het losbreekt, het zoekt, het leeft of sterft en het allemaal weer opnieuw begint.’’

Symbiotic cell division is een crossover tussen performance art en beeldende kunst. Nina Iggy en Jos jacob spelen in Symbiotic Cell Division met een grensgebied tussen comfort en ongemak. Ze dagen de toeschouwers uit mee te gaan in een andere wereld, een vreemde wereld, een droomwereld, een wereld waar schoonheid / het onbekende /ongemakkelijkheid / esthetiek en rauwheid elkaar versterken.

Een biologieles vertaald in beeldende kunst, sculpturen, performance en installatie. Een wisselwerking tussen materiaal en lichaam, bewegingen ruimte, lugubere en vertederende beelden.

Credits:

Makers: Nina Iggy & Jos Jacob.

Scenografie: Jos Jacob, Nina Iggy & Wesley Dominiccc.

Muziek: Bart Bruinsma & David Marcel de Jong.

Productie: Myrthe Boshart.

Met dank aan: Welcome to the village, Angela Herenda, Milan Schudel, Alex Tjoelker, Sane van der Horst, Andres Fouche, Biotoop Haren, Joyce Eijkhout, Wendy Eggen, Alwin Poiana, Gemeente Leeuwarden & Kunstraad Groningen.

Eerst volgende première datum: 11 September bij de Broeikas te Leeuwarden.