MODEL

Al een aantal jaar werk ik als schilder model en fashion model voor hoedenmakers, modemerken/huizen en voor kunstenaars binnen en buiten Europa.

Joyce Eijkhout

Joyce Eijkhout (1968) studeerde in 1997 met figuratieve schilderijen cum laude af aan kunstacademie Minerva te Groningen.
Ze is gespecialiseerd in portret. De meest recente portretten zijn van voormalig museumdirecteur Frans Haks en designer Alessandro Mendini. Deze twee werken zijn in opdracht gemaakt voor de film “Een eigen planeet” van Frénk van der Linden en Eric Blom voor het 25-jarig jubileum van het Groninger Museum. Ze zijn momenteel te zien in de galerie. De film is nog geheel 2020 te zien in het Groninger Museum.
In haar eigen, veelal grote, werk schildert ze vaak meerdere mensen in geënsceneerde situaties die doen denken aan film-stills of theater. Vaak met een humoristische knipoog. Het is alsof je naar een schouwspel kijkt waar je heel even getuige van bent. In de ruimte waar zij zich bevinden, is een “blinde muur” aanwezig, waardoor een gesloten verengde ruimte ontstaat. Hierin speelt ze met perspectief en platte vlakken.
Haar werk is opgenomen in verschillende museale en particuliere collecties.

Floris Duijn

2019

2020

Franky Age 2019

WEEKDAY – Stockholm 2019

Catwalk show Tim Simons – CLASH 2020

Elena Annastasia – 2020